Carine Jacobs

Biografie

Carine Jacobs multidisciplinair kunstenaar.

 

Al heel mijn leven is kleur een rode draad in mijn leven. Om dit tot uiting te brengen gebruik ik verschillende media. Experimenterend kom ik soms tot verrassende resultaten. Werken met klei geeft mij de meeste voldoening. Ik combineer graag mijn keramiek met andere media (licht, film, schilderijen…) wat resulteert in unieke installaties. In mijn beginjaren ging ik aan de slag met zelfgemaakte porseleinen glazuren maar in mijn recent werk ga ik aan de slag met acryl metaallak.
Ik maak mijn sculpturen uit zwarte Spaanse klei. Deze bouw ik op met kleirollen die ik vervolgens uitvoerig schraap en schuur totdat de huid slechts enkele millimeters dik is. Na dit proces worden deze op hoge temperaturen gebakken waardoor ze lava zwart worden. Vervolgens bewerk ik mijn sculpturen aan de binnenkant met enkele lagen polyester en nadien breng ik de felgekleurde acryl metaallak aan. Het nooit werken met mallen maakt mijn werk uniek en exclusief.

Zo bouw ik ook mijn schilderijen op.

 

Mijn inspiratie komt van mijn reizen en de natuur. De kleuren die ik gebruik voor mijn keramiek gebruik ik nu ook in mijn schilderijen.

Ik ontdekte dat ik deze vloeiende kleuren het best liet uitkomen in mixed mediatechnieken, ik verlijm golfkarton, waar ik de onderlaag opzet en dan laat ik de vloeiende lijnen over het canvas vloeien tot mijn doeken of installaties van 1,2 of 3 aansluitende doeken.

 

Mijn werk werd besproken in het magazine ‘KLEI’ voor de reeks ‘opgebouwd met kleirollen’. Ook nog een leuk artikel voor Cultuurpact en in Kunstmagazine.

Ik ben geselecteerd voor Kunst in het dorp Bellingen 2018. Keramiek Biënnale Nieuwpoort 2019, Lichtkunstfestival Knokke 2019 en als gastkunstenaar voor Fedos en mocht twee installaties plaatsen in de Plantentuin Meise ‘heel de zomer 2020’. In 2010 werd ik geselecteerd voor de Prijs Pieter Vanneste Beveren en Archi-Tec-Tour Plan 0 in 2013 in Kasteel Bouûaert Gent.

 Ik exposeerde reeds in Leiden (Galerij Zône 2018 en 2019), Ceramika Delft (2018), tijdens culturele hoofdstad Leeuwarden in galerij Inke Vogel (2018), Foire de la céramique et du verre Edingen (2018), Art,Craft & designbeurs XPand Beringen, Tiny’s galerij Leliestad. Galerie Artiorix Tongeren (2017) Meise, Galerie Autran Aix-en-Provence(2018), Tarascon, en recenter solo tentoonstelling met keramiek, installaties en schilderijen bij Galerie ART-UR te Lier (2021-2022), Nobody & Friends Antwerpen (2021-2022) , “Havet” (de zee) tentoonstelling in nieuwe gemeentehuis Sint Katelijne Waver 2022 en vele anderen.