Etienne Geeurickx

Biografie

Louter spelend met licht, kleur en structuur geeft Etienne Geeurickx vorm aan zijn bewondering voor de natuur, zijn onuitputtelijke inspiratiebron. De kunstenaar is gefascineerd door het samenspel van de natuurelementen: door het contrast van vaste, massieve structuren enerzijds en vluchtigheid en vergankelijkheid anderzijds; door de vanzelfsprekendheid waarmee koude en warme kleuren zich met elkaar verbinden.Op zoek naar een krachtige weergave van deze beleving, is de kunstenaar verschillende technieken en ondergronden gaan gebruiken.

Olieverf en acryl op canvas, karton en hout zorgen voor (een indruk van) reliëf en voor de kenmerkende vloeiende kleurovergangen. Het combineren van gesloten structuur vlakken met haast transparante open ruimten, geven het werk een natuurlijk ritme.

De stijl van Etienne Geeurickx wordt omschreven als 'lyrisch abstract', een poëtische blik op de werkelijkheid waarmee de kunstenaar een eigen onbetreden, maar nooit ontoegankelijk, universum creëert.

Geeurickx kan zich dan ook goed terugvinden in de woorden van kunstcriticus Marcel Duchâteau:

"Alleen wat door de kracht van kleur en vorm, door de kracht van het beeld, door de verbeelding van de schilder een nieuw, zelfstandig en levend wezen is geworden, heeft betekenis op het gebied van de kunst. Dit is één van de blijvende criteria die door het ontstaan en de ontwikkeling van de non-figuratieve plastiek in het volle licht zijn geplaatst".

Contactgegevens

Vertegenwoordigd door: Galerie MixArt

Hugo Tanghe

galeriemixart@gmail.com

+32(0)485 520 853