Steampunk expo

Expo Steampunk

Wat is Steampunk:

Steampunk is een subgenre van fantasie of speculatieve fictie. De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was (meestal de 19e eeuw), maar die ook elementen van sciencefiction of fantasie bevatten, zoals futuristische uitvindingen en machines, of echt bestaande machines (zoals computers) die in deze verhalen veel eerder worden uitgevonden dan in werkelijkheid.

Ook geeft dit genre de voorkeur aan metaal boven kunststoffen.

Hoewel de term oorspronkelijk alleen betrekking had op sciencefictionverhalen die zich afspeelden in het Victoriaanse tijdperk, is steampunk nu ook een standaardterm voor veel andere fictieverhalen die zich afspelen voor de Eerste Wereldoorlog.

Het tijdperk daarna wordt “dieselpunk” genoemd.

De allereerste steampunkwerken hadden een historische achtergrond. Latere werken plaatsten de elementen van het genre echter ook in fantasiewerelden die weinig tot geen relatie hadden met een specifiek historisch tijdperk.

Hoewel veel boeken en andere werken die tot dit genre kunnen worden gerekend al eerder werden geschreven, stamt de term zelf uit het einde van de jaren tachtig, als een variant op cyberpunk.

Bron: Wilkipedia

We nodigen jullie graag uit voor een boeiende ontdekkingstocht in de wereld van de Steampunk.

WELKOM

De galerie is open op donderdag en vrijdag 10:30 -16:30.

Op zaterdag en zondag 14:00 - 18:00

VRIJE INGANG