Josée Geeraerts

Biografie

Geeraerts Marie-José

Na 43 jaar gewerkt te hebben als secretaresse, heb ik mijn "oude" liefde terug opgenomen.

Ben gedurende ongeveer 15 jaar aquarel lerares geweest en zo overgestapt naar acryl.

Ik schilder nu dus met acryl en gebruik allerhande materialen zoals zand, carton, papier, partituren, etc. Alles waarmee ik mijn gevoel van het moment kan uitdrukken.

Het gaat er om een zorgvuldige compositie van vorm en kleur te bekomen. Details worden gesuggereerd met verflagen over elkaar heen, vooral binnen grotere vlakken van één kleur.

Ik kan mijn werken niet theoretisch uitleggen. Ik geniet ervan, en hoop dat de kijker er ook van geniet.

Ik hoor niet bij diegenen die de neiging hebben om te veel te intellectualiseren. Volgens mij kan abstracte of figuratieve kunst heel goed worden gewaardeerd zonder voortdurend te zoeken naar verborgen diepten.

Ik experimenteer met verschillende materialen en stijlen. Op die manier krijg ik meer mogelijkheden voor een eigen interpretatie.

Ik gebruik graag complementaire kleuren, een orgie van kleur en textuur. Op die wijze creëer ik aandachtspunten die zeer  belangrijk zijn.

Het gebruik van contrasten vind ik altijd interessant-bv. licht tegenover donker, een drukke textuur tegenover een relatief rustig gedeelte. Het ontwikkelingsproces gaat altijd heen en weer tussen orde en chaos.

Contactgegevens

 

Galerie MixArt

Sint-Martinusstraat 101

1700 Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek)

Hugo Tanghe

galeriemixart@gmail.com 

+32(0)485 520 853