Wilfried Schol

Biografie

 

De schilderijen van Wilfried Schol hebben me verbluft. De mystieke dimensie van zijn kunstwerken overtroeft de fysieke werkelijkheid en onthult de bouwlagen van zijn conceptueel model. Het suggestieve karakter wordt versterkt door de minimalistische vormgeving, de textuur van de verf, de borstelstructuren van de verflaag en het open karakter van de kleuren. De vermenging van geometrische abstractie en abstract expressionisme bieden me niet alleen toegang tot het schilderij, maar ook tot de gedachtegang van de schilder. Op suggestieve wijze geeft de schilder me inzicht in zijn authentieke, instinctieve en onbewuste drijfveren die hem ertoe aanzetten het schilderij vorm en inhoud te geven. Door het verlenen van een sprekende en tegelijkertijd onbevangen titel verlaagt de kunstenaar bovendien de toegangsdrempel tot het suggestieve denken.

Het schilderij biedt me een plek waar ik mezelf kan ontmoeten, met als gevolg dat elk kunstwerk een individuele betekenis krijgt. Als kijker word ik aangezet associatief te denken, waardoor het schilderij als het ware een poëtische inslag krijgt.

De inspiratiebron van de kunstenaar lijkt vaak de mens te zijn die zijn plek zoekt in de natuur en de maatschappij, de mens die zich vragen stelt over zijn rol en relevantie, de mens die zijn verantwoordelijkheid niet kan ontlopen, de mens die onnoemelijk wordt.

Deze schilderijen laten me niet los. Ze geven me een reflectie van wie ik ben en wie ik zou willen zijn.

 

Vera Van Renterghem

 

 

Contactgegevens

Vertegenwoordigd door: Galerie MixArt

Hugo Tanghe

galeriemixart@gmail.com

+32(0)485 520 853