Rob Vanoudenhoven

Biografie

Rob(ert) Vanoudenhoven (Mechelen. 31.07.1968-  )

Zoals je wellicht las in de pers gaat Rob Vanoudenhoven nu door het leven als kunstenaar.

Vanaf het moment dat hij een potlood kon vasthouden heeft hij altijd getekend en geschilderd. Misschien zal het kunstenaarschap er al van zijn geboorte in. Het lot heeft hem andere paden doen bewandelen, van fruitplukker, arbeider, kok, enquêteur, podiumbouwer, manager (muziek), radio & televisie presentator, comedian, verteller, muzikant...
Twaalf stielen maar gelukkig minder ongelukken gezien hij alles met heel veel plezier deed. 
Het iconische televisieprogramma " De XII werken van Vanoudenhoven" en "Robland" staan nog in menig geheugen gegrift.

De rode draad doorheen zijn parcours liet hem niet los. Tekenen, schilderen en creëren gaven hem de nodige rust in turbulente en soms hectische tijden in zijn leven.
Eind jaren '90 experimenteerde hij met andere technieken en eigende hij zijn eigen manier van werken en technieken toe. Noem het collagekunst, mixed Media...

"Refining the unrefined", het ongeraffineerde verfijnen, is wat Rob doet, schreef een journalist ooit. Zo maakte hij een hele reeks werken waarbij hij als basis pornomagazines omtoverde tot iets verfijnds. Van goorheid naar schoonheid. Tederheid, warmte en hunkering terugbrengen zonder toe te geven aan een zekere hypocrisie die er hierrond heerst. Of die keer toen hij van foto's van ogen met staar, afgebeeld op de pakjes sigaretten, een mooi art-deco kunstwerk maakt. 
Vaak met een vleugje  humor vertelt hij op zijn kijk op de maatschappij. Een toeschouwer van de wereld en van het leven. Ook van zijn eigen leven. 
Een geboren verteller, in woord, beeld en kunst.

Zijn atelier is ondertussen uitgegroeid tot een bibliotheek van verzamelde en verknipte foto's, magazine's, boeken, kleine voorwerpen. Allemaal geordend in honderden bakjes, kasten, laden en werktafels. Tienduizenden stukjes beeld minutieus bij elkaar geknipt. Wachten om te worden opgenomen in een volgend werk.

In de zomer van 2020 werd hij gevraagd voor een televisieopname in de Verbeke Foundation te Kemzeke. Geert Verbeke was onder de indruk van zijn werk en organiseerde zijn eerste tentoonstelling. Sinds deze start nodigden ook andere kunstenaars en galeristen hem uit om samen te exposeren.

In september 2021 kon hij zijn werkplaats inruilen voor één van de ateliers van zijn goede vriend, beeldend kunstenaar Luc Cauwenberghs. De creativiteit stroomt van de muren van dit atelier te Tervuren. Naast de koffies en interessante gesprekken over kunst en kijk op de wereld helpen ze elkaar bij het realiseren van hun dromen.

in 2022 maakte hij voor de tentoonstelling "Strange Days" in de Galerie Papillon te Oostende zijn eerste installatie met de naam "Huidhonger 1". Gebaseerd op het werk "Huidhonger" (Verbeke Foundation).

De weg naar het creëren van woord, beeld en kunst ligt nu helemaal open waarbij Rob zijn eigen ding met heel veel passie en plezier aan de wereld zal tonen.

 

 

Contactgegevens

Vertegenwoordigd door: Galerie MixArt

Hugo Tanghe

galeriemixart@gmail.com

+32(0)485 520 853